Eladó Orchideák I.

Dendrobium aphyllum
Indiában, Nepálban, Borneó és Jáva szigetén őshonos növény. 150-től 1800 méterig található meg örökzöld trópusi alföldeken vagy dombosabb vidékeken. Meleg-mérsékeltházi növény, a félárnyékos helyet szereti. Télen van a pihenő időszaka ilyenkor kevesebbet kell locsolni,  tavasszal szokott virágozni. Lombhullató orchidea, ide kattintva többet megtudhat a  lombhullató orchideák tartásáról.
Ilyen lesz a virágja.


Dendrobium aphyllum 4900 Ft


Dendrochilum bicallosum 
A Fülöp-szigeten őshonos faj. Apróbb termetű, de rengeteg virágot szokott hozni egy száron, akár egy évben többször is. Melegházi faj. Nyáron kertbe kirakható árnyékosabb helyre.
Ilyen lesz a virágja.


Dendrochilum bicallosum 4200 Ft (elkelt)


Phragmipedium caudatum
Mexikóban, Guatemalában, Panamában, Ecuadorban, Peruban és Venezuelában őshonos faj. Mérsékeltházi. Nyáron kertbe eresz alá kirakható félárnyékos helyre. Többet megtudhat a Papucsorchideákról ide kattintva.
Ilyen lesz a virágja.



Phragmipedium caudatum 7900 Ft (elkelt)







Encyclia cochleatum x Anacheilium sceptrum 
Az Encyclia cochleata x Anacheilium sceptrum tökéletes növény az ablakpárkányon tartva. A két faj közötti hibrid mindkét növény tulajdonságai közül a legjobbat hozza ki. Az Anacheilium sceptrum-ot alapból nehezebb tartani. Azonban a növény nem rendelkezik gyönyörű, különleges virágokkal. Az Encyclia cochleata-nak szebb és illatos virágai vannak. Olyan könnyen növekszik ez a növény, mint az Encyclia cochleata.. Nagyon jó hibrid, egyszerű, de különleges.
Ilyen lesz a virágja.


Encyclia cochleatum x Anacheilium sceptrum 4900Ft (elkelt)
Gaál Botond
2017.08.25

Megjegyzések