Eladó orchideák


Aki szeretné valamelyik növényt az írjon privátban vagy jelezze kommentben és majd ráírok pirvátban.


Aerides rosea (elkelt)
Vietnám és Thaiföld erdeiben 300-1700 méteres magasságban találhatók meg. Közepes méretű monopodiális (felfelé növő) orchidea. Mérsékeltházi. Általában tavasszal vagy nyáron virágoznak, szép illatos lilás virágjuk van.  Nyáron ki lehet rakni kertbe, fontos a sok víz és a pára biztosítása. Hasonlóan kell őket gondozni, mint a Vandákat.




Brachypeza laotica (elkelt)
Tahiföldön Vietnámban és Laoszban található meg. Ez egy télen virágzó kisebb méretű faj. Ránézésre azt mondanám, hogy a felépítése és külseje olyan mint egy kis Phalaenopsis-é. Nyáron árnyékos helyre kirakható, télen szobában jól tartható akár floráriumban is elhelyezhető.

Cischweinfia parva
Kolumbiában, Peruban, Ecuadorban és Bolivában található meg 700-1200 méteres magasságban. Kis méretű epifita (fán lakó) orchidea. A növény méretéhez képest nagy virágjai vannak, nyáron és ősszel szokott virágozni. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre, télen szobában is lehet tartani, fontos, hogy figyeljünk arra, hogy soha ne száradjon ki nagyon, mivel kis cserépben van így könnyebben kiszáradhat, mintha nagyobb cserépben lenne. Mérsékeltházi.

Coelogyne corymbosa (elkelt)
Ez a faj Nepáli környékén őshonos 1400-3500 méteres magassàgban található meg. Ez a növény télen a hűvösebbet szereti, szóval télen hidegházban vagy a ház valamelyik hűvösebb helyén érdemes tartani (előszoba). Nyáron kihelyezhető a kertbe árnyékosabb helyre. Az illatos virágai fehér színűek, egy virágszáron sok virág található meg, a virágszár csüngő formában jelenik meg a növényen. Általában tavasszal vagy nyáron virágzik. Ez egy apróbb termetű Coelogyne, akinek már nincs sok helye az is könnyen el tudja helyezni.

Dendrobium linearifolium (eladva)
Sumátra, Jáva és Bali szigetein találhatók meg 700-1800 méteres magasságban. Ez egy közepes-nagy méretű orchidea, a bulbái vastagok a szárai vékonyak. A virágjai apróak, fehérek. Télen szokott virágozni. Télen szobában is jól el van, ilyenkor a phenőidőszakot is igényli, mivel lombhullató. Nyáron félárnyékos helyre kihelyezhető. Mérsékeltházi.



Dendrobium parthenium (eladva)
Borneo szigetén őshonos, 600-1100 méteren található meg. Ezt a fajt egy nagy méretű orchideákhoz sorolják. Ősszel szokott virágozni, a virágai is nagyok kb 6,5 cm, a virág fehéres lilás, nagyon dekoratív. Télen szobában jól tartható, nyáron félárnyékos helyre kihelyezhető. Mérsékeltházi.


Dendrochilum cootesii (elkelt)
A Fülöp-szigeten 1200-2000 méteres magasságban található meg. Apróbb termetű orchidea. Ez a növény télen a hűvösebbet szereti, szóval télen hidegházban vagy a ház valamelyik hűvösebb helyén érdemes tartani (előszoba). Nyáron kihelyezhető a kertbe árnyékosabb helyre. A virágai is kisebbek, de nagyon különlegesek, egy virágszáron rengeteg apróbb virágot hoz, télen szokott virágozni.

Epidendrum coronatum (eladva)
Ez a faj Közép-Amerikában és Dél-Amerika északi részén őshonos. Nagy méretű orchidea. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre, télen szobában is jól lehet tartani. Télen és tavasszal szokott virágozni. Illatos sárgás zöld virágai vannak,amik fürt-szerűen helyezkednek el. Mérsékeltházi.


Oncidium andreanum
Ez a faj Közép-Amerikában  őshonos. Apróbb termetű orchidea. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre, télen szobában is jól lehet tartani. Nyáron vagy ősszel virágzik, különleges szép színes virágja van. Mérsékeltházi. Ennek a fajnak "több" neve is van. Nagyon sokáig Oncidium andreanum volt csak a neve majd 2003-ban Trichocentrum andreanum lett, de az interneten én Lophiaris andreana néven találtam, szóval ez a három növény név mind egy növényfajra utal.


Papilionanthe teres (elkelt)
Délkelet-Ázsiában őshonos a párás meleg erdőkben található meg. Nagy méretű monopodiálisan növő orchidea. Nyáron kirakható kertbe, folyamatosan szoktathatjuk őket az egyre nagyobb naphoz, télen szobában, egy déli fekvésű ablakban jól tartható. Fontos, hogy biztosítsuk neki a párát és a meleget. Általában tavasszal vagy nyáron virágzik, a virágja nagyon különleges. Az illatos virág fehéres lilás érdekes alakú. Melegházi.

Megjegyzések