Magyar orchidea kiállítás Dendrobium 2018

Ahogy eddig is a Magyar Orchidea Társaság megrendezi március 15-18 a tavaszi orchidea és bromélia kiállítást, melynek a fő témája a Dendrobium orchidea nemzetség lesz.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Idő: 2018. 03. 15-18.
Nyitva: 10-18 óráig
Felnőtt jegy: 1900 Ft
Nyugdíjas és gyerek jegy: 1400 Ft

A Dendrobium nemzetség görögül: fán élő"-t jelent, ez utal az életmódjukra is, mivel a Dendrobium-ok mind epifita orchideák. Rengeteg fajt foglal magába ebből adódóan sok helyen előfordul: az egyenlítői területeken és attól kicsit messzebb is. Olyan területeken is ahol nem egy évszak van, hanem kettő a csapadékos és a száraz. Az éghajlati különbségek miatt is fejlődhetett ennyiféle. A Dendrobium-ok között vannak örökzöldek és lombhullatóak is. Ez is megmutatja, hogy amelyik örökzöld az egy évszakos területről az egyenlítői területről jött, míg a lombhullató Dendrobium-ok pedig a két évszakos területről. Ennek megfelelően más más igényük van gondozás szempontjából. Érdemes ezt a nemzetséget gyűjtögetni. Nagyon szépek a virágaik egyes fajoknak, és van olyan is ami több hónapig képes virágozni, persze van olyan is ami pár nap alatt levirágzik. Még hosszasan lehetne írni róluk, de a lényeg most a kiállítás.

Magyar Orchidea Társaság fényképe.



Az egyik legjobb a kiállításban, hogy meg lehet nézni a kiállítást, de emeltet lehet bővíteni a gyűjteményünket, szép, új, ritka fajokkal és fajtákkal.  A kiállításon jelen lesznek a remek szokásos külföldi és belföldi árusok is. 
Ezúttal én is meg próbálkozom a eladással viszek ki én is pár növényt eladni. Az alábbi linken meg lehet tekinteni az eladó növényeket a legtöbb az orchidea, de van közte tillandsia, bromélia és hoya is.
http://plantempire.blogspot.hu/2018/03/elado-novenyek-kiallitason.html
A kiállítás a megszokott szerint nagyon jó lesz, mindenkinek ajánlom, aki tud jöjjön el, biztos szép emlékei lesznek róla.


Gaál Botond

Megjegyzések