Ázsia orchideái kiállítás

Ahogy már azt biztos sokan tudják a Magyar Orchidea Társaság újra bemutatja a különleges és ritka kincseit a Magyar Mezőgazdasági múzeumban. Nagyon jónak ígérkezik a kiállítás mint minden évben, rengetek növény mellett szaktanácsadásra is van lehetőség. Ha bármi kérdése van nyugodtan fordulhat a MOT tagokhoz.

A társaság készül különböző érdekes előadásokkal is, amit mint minden évben meg lehet tekinteni (de természetesen mindig más a téma) és sokat lehet belőle tanulni. Emellett ültetési bemutatót is láthatunk, ahol el lehet lesni az ültetés menetét és egy két különlegesebb technikát is.

Az egyik kedvencem a kiállításban, hogy rengeteg bel- és külföldi árusító cég ellátogat a kiállításra, ezáltal temérdek növény közül választhatunk, hogy mit vigyünk haza. A Phalaenopsisoktól kezdve rengeteg ritka és különleges fajon át, mindenki megtalálhatja a neki megfelelő növényt, mind kinézetileg, mind a növény igénye szerint. A legtöbb árus természetesen orchideákat árul, de rajtuk kívül lesznek más egzotikus növényeket is kínáló cégek. A tavasz eljöttével remek ötlet felfrissíteni a gyűjteményünk.
Nekem is lesznek megint eladó növényeim amit ezen a linken tudnak megnézni. Ha bármi kérdésük van írjanak nyugodtan.
Ezen kívül lesz még tombola is. Erről se feledkezzen meg senki!



A jegyárak változatlanok és a kiállítás honlapja szerint megint levásárolhatóak az oázis kertészetben.  A jegyeket már online is meg lehet venni, ezzel is csökkentve a sorban állás idejét.

További információt ezen a linken találhat: https://orchideatarsasag.hu/

Összességében szerintem ez egy remek program, ahol gyönyörű növényeket láthatunk és vehetünk. A tudásban való fejlődés sem marad el, mivel az előadások és a szaktanácsadás szinte korlátlan lehetőséget ad, hogy minél többet megtudjunk az orchideákról.  Ha választani kellene két magyar orchidea kiállítás között én biztos, hogy ezt választanám, mivel orchideás szempontból sokkal szebb és hasznosabb.



Megjegyzések