Eladó növényeim az orchidea kiállításon


Idén is részt veszek a kiállításon az eladók között is. Megint több orchideát és tillandsiát is viszek. Ha valakinek valamelyik megtetszik, és biztosan szeretné akkor le lehet foglalni. A lefoglalt növényeket a földszinten (ahol a többi árus van), át lehet venni az én árusító részemnél. Ha valaki foglalni szeretne facebook-on és email-ben is el tud érni (gaalboti02@gmail.com). A helyszínen, nagyobb lesz a választék, lesz kint egy pár olyan növény is ami itt nem szerepel.




Aerides falcata 2 virágszáras (foglalva)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát.  Hasonló a tartásuk a a Vandákéhoz. Az eredeti élőhelyén tavasszal és nyáron szokott virágozni. Illatos virágokat nevel. Melegházi.

Ascocentrum miniatum virágszáras (foglalva)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát.  Hasonló a tartásuk a a Vandákéhoz. Az eredeti élőhelyén tavasszal és nyáron szokott virágozni. Könnyen virágoztatható. Melegházi.

Baptistonia leinigii
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos/árnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Az eredeti élőhelyén tavasszal, nyáron,  és télen szokott virágozni. Meleg-mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Barkeria obavata (syn: B. chinensis) (foglalva)
Közép-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre.  Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Az eredeti élőhelyén  ősszel és télen szokott virágozni. Floráriumban könnyen lehet tartani és gyorsan fejlődik ott. Melegházi.

Brassavola flagellaris  Dél-Amerikában őshonos faj.  Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Az eredeti élőhelyén nyáron szokott virágozni. Illatos virágokat nevel. Melegházi.
Ilyen lesz a virága.


Cattleya harrisoniana
Dél-Amerikában őshonos faj.  Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen kicsit hűvösebbet igényel a növény, helyezzük fényes, de hidegebb helyre kb. 10-18 celsius között legyen. Az eredeti élőhelyén nyáron szokta hozni az illatos virágait. úgyan úgy kell tartani, ahogy a többi Cattleyát is. Hideg-mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Dendrobium eximium (foglalva)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal és ősszel szokott virágozni. Könnyen virágoztatható. Melegházi.


Dendrobium hercoglossum (foglalva)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen kicsit hűvösebbet igényel a növény, helyezzük fényes de hidegebb helyre kb. 10-18 celsius között legyen. Az illatos virágát az év bármelyik évszakában hozhatja. Hideg-mérsékeltházi.


Dendrobium thyrsiflorum (foglalva)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal szokott virágozni. Illatosak a virágai. Mérsékeltházi.



Epidendrum cinnabarinum
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Ez  az egyik legkönnyebben tartható és virágoztatható Epidendrum. Az eredeti élőhelyén tavasszal hozza a virágait.  Hosszú virágszárat nevel, és sokáig virágzik. Melegházi.
Ilyen lesz a virága.




Epidendrum elongatum virágszárasak
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe árnyékosabb helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Az eredeti élőhelyén tavasszal és nyáron szokott virágozni. Hosszú virágszárat nevel, és sokáig virágzik. Mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Epidendrum melanoporphyreum (foglalva)
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén ősszel, télen és tavasszal szokott virágozni. Mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Epidendrum parkinsonianum (magonc)
Közép-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen kicsit hűvösebbet igényel a növény, helyezzük fényes de hidegebb helyre kb. 10-18 celsius között legyen. Az illatos virágait az év bármelyik évszakában hozhatja. Ez a növény a ritkább és drágább orchideák között van "számontartva". A virágzásához még szükséges kb. 2 év de megéri várni mivel rendkívül különleges.  Ez az egyik kedvenc fajom, mindenkinek csak ajánlani tudom. Hideg-mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Eria bicristata
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén télen és tavasszal szokott virágozni. Mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Gastrochilus calceolaris (Virágzó, ELKELT)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Az eredeti élőhelyén tavasszal szokta hozni az illatos virágait. Ideális ez a kisebb termetű növény floráriumban is. Mérsékeltházi.


Masdevallia cuprea virágszáras
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe árnyékos helyre.  Télen kb. 15-20 celsiuson tartva könnyen kivirágoztatható. Az eredeti élőhelyén ősszel virágzik. Mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.

Masdevallia torta
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe árnyékosabb helyre. Télen hűvösebbet igényel a növény, helyezzük fényes de hidegebb helyre kb. 8-15 celsius között legyen. Az eredeti élőhelyén tavasszal és télen szokott virágozni.  Hidegházi.
Ilyen lesz a virága.


Mormolyca ringens több virágszárat hoz
Közép-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal, nyáron és télen szokott virágozni. Meleg-mérsékeltházi.

Paphiopedilum lawrenceanum
Délkelt-Ázsiában őshonos faj.  Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékosabb helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal és nyáron szokott virágozni. 
Melegházi.
Ilyen lesz a virága.


Paphiopedilum parnatanum virágszáras
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe árnyékosabb helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal szokott virágozni. Melegházi.
Ilyen lesz a virága.



Sarcochilus hartmannii virágzó (foglalva)
Kelet-Ausztráliában őshonos faj. 
Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre. Télen kb. 18-22 celsiuson tartva könnyen kivirágoztatható. Az eredeti élőhelyén tavasszal virágzik. Mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.


Staurochilus loheriana (elkelt)
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre.  Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Hasonló a tartásuk a Vandákéhoz. Az eredeti élőhelyén tavasszal szokta hozni az illatos virágait.  Melegházi.

Thrixspermum centipeda több virágszár is van rajta
Délkelt-Ázsiában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe félárnyékos helyre.  Télen szobában, szobahőmérsékleten  könnyen tartható, szereti a sok párát. Hasonló a tartásuk a Vadákéhoz. Az eredeti élőhelyén tavasszal szokta hozni az illatos virágait.  Ideális ez a kisebb termetű növény floráriumban is. Melegházi.
Ilyen lesz a virága.


Trichocentrum carthagenense (syn: Oncidium carthagenense) virágszáras
Dél-Amerikában őshonos faj. Nyáron kihelyezhető kertbe árnyékosabb helyre. Télen szobában, szobahőmérsékleten könnyen tartható. Az eredeti élőhelyén tavasszal és nyáron szokott virágozni. A hatalmas virágszárán temérdek kisebb, színes virágot nevel. Meleg-mérsékeltházi.
Ilyen lesz a virága.



Az orchideák mellett Tillandsiákból is viszek eladókat bőven. Az alábbi listán szereplő növényekből több is van, aki szeretne belőlük írjon facebookon vagy emailben (gaalboti02@gmail.com). Többet megtudhat a Tillandsiákról ezen a linken.























Megjegyzések